top of page

Facebook dijital yasalarımıza uymak için Türkiye temsilcisi atayacak mı?

Güncelleme tarihi: 24 Oca 2021

Facebook Pazartesi günü yaptığı açıklamada, platformları tartışmalı yayınları hızlı bir şekilde kaldırmaya zorlamayı amaçlayan yeni bir sosyal medya yasasına uymak için Türkiye'de bir temsilci atayacağını söyledi.


Medya özgürlüğü savunucuları, yasayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi söylemi sınırlama ve muhalefeti bastırmaya yönelik çabalarının bir parçası olarak görüyorlar - 2016'da başarısız bir darbeden kurtulduktan sonra daha fazla ivme kazanan bir itici güç.

Ancak Facebook, kararının, hükümetin içeriği kaldırma taleplerini nasıl ele aldığını değiştirdiği anlamına gelmediğini söyledi.

Facebook'un ilkeleri ve topluluk standartları üzerinde uzlaşmaya zorlandığını hissetmesi durumunda temsilcisinin geri çekileceğini söyledi.

Facebook yaptığı açıklamada," platformumuzun kullanıcıların ifade özgürlüğü haklarını kullanabilecekleri bir yer olarak öneminin altını çizmek istiyoruz " dedi.

Türkiye'nin yeni sosyal medya düzenlemeleri, Erdoğan'ın iktidar partisi tarafından parlamentoya sürüldükten sonra Ekim ayında yürürlüğe girdi.

48 saat içinde rahatsız edici içeriği kaldırmak için mahkeme emirlerini yerine getirebilecek temsilciler atamak için bir milyondan fazla benzersiz günlük kullanıcıya sahip platformlara ihtiyaç duyuyorlar.

Facebook'un bir elçi atamayı reddetmesi, bant genişliğinin Mayıs ayında yüzde 90 oranında azaldığını görmekle tehdit etti.

Facebook'un instagramını da kapsayan Türkiye altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Pazartesi günkü kararın Twitter hesabından paylaştı. (alıntıdır.)

18 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page