top of page

KURYELERİN MAAŞLARI AYLIK 20BİN TL'YE DAYANIYOR!

Moto kurye kazançları ve maaşları ne kadardır? Motorlu kurye elemanları aylık ne kadar kazanır? Motorlu kurye bir aylık maaşı ne kadardır, ne kadar kazanır? Moto kuryeler ne kadar para kazanır, kurye maaşları 2021 ne kadar, aylık kazançları nedir.


Motorlu kurye maaşları ne kadardır? Kurye maaşları 5 türlüdür

1- Bir kurye firmasında maaşlı olarak çalışan kurye maaşı ne kadar?

Bir kurye yaklaşık olarak maaşlı aylık 5000 lira ile 15.000 lira bin arası kazanır. Buda güzel bir paradır.


2- Bir kurye firmasında pirim olarak yüzde elli çalışan kurye maaşı

Primli olarak çalışan kuryeler en az 6.000 bin lira en çok 20.000 bin lira kazanabilir. Güzel ve sağlam çalışması gerekir.


3- Kurye firması olmayan özel bir şirkette kurye elemanı olarak çalışan bir kurye ne kadar kazanır?


Maaşlı olarak güzel bir firmaya girerseniz, her şey dahil, motor onlardan en az 4.000 bin lira en çok 6.000 lira alabilirsiniz.


4- Kendinize ait küçük bir kurye işletmesi olan bir kurye ne kadar kazanır?

Kendine ait internet sitesi ile reklamlar ile en az 10.000 lira en çok 20.000 lira kazanabilir.


Bu oran istenildiğinde daha fazla çıkabilir.

5- Pizza, lokanta, hamburger ve gıda sektöründe çalışan kuryeler ne kadar kazanır?

Bu sektörde çalışan kurye çalışanları en az bahşişler ile beraber 4.000 bin en çok 6.000 lira kazanabilir.



İşte YKG KURYE ile yemeksepeti firmasında çalışan bir personelin 1 haftalık aldığı ücret!


Moto kurye kazançları maaşları nasıl hesaplanır, ne kadardır?


Kurye firmaları elemanlarına nasıl maaş veriyor? Moto kurye firmaları kazanç olarak çalışan elemanlarına maaş olarak nasıl ödeme yapar? Maaşları nasıl hesaplar? Yani bu kazanç şekli olarak çalışanların ücretlerinin hesaplanması için iki yol vardır.

Yani dışarıda çalışan ve bir kurye şirketine bağlı olarak çalışan her hangi bir kurye çalışanı alacağı ücret nasıl hesaplanır? Her çalışan kurye ücretleri farklı oluyor. Bu farklı ücret hesaplama olarak iki hesaplama yöntemi vardır. Şimdi bu yollar nedir, nasıl hesaplanır?


1- Pirimle maaş hesaplama yöntemi nedir?

Kuryelerin çoğu firmalara bağlı olsa da pirim ile çalışır. Bu pirim yüzde ellidir. Yani mesela bir firmaya bağlı olarak çalışan kurye elemanı yaptığı cironun yarısını alır. Mesela kurye o gün 500 liralık bir iş hacmine ulaşmışsa toplam yaptığı işin yüzde ellisi yani yarısı onun. Yani 250 lira.

Fakat benzin, yemek, su, yağ, motosiklet masrafı gibi her türlü tüketimler kurye çalışanının kendine ait oluyor. Firma sadece ona arka kurye çantası, motosiklet dış elbisesi yani kıyafeti, birde mecburi olan ssk yani sigortasını yapıyor. Başka hiç bir şeye hiç bir zaman karışmıyor.


2- Maaşlı çalışma şekli nasıl olur?

Motorlu kurye firmaları pirim dışında maaşlı olarak ta elaman çalıştırıyor. Yani firma ile maaş konusunda anlaşma yapılıyor. Artık bu anlaşma en az 2021 yılı ve 2022 yılı itibarı ile en az bizce 4500 lira olarak veriliyor. Daha fazla vereceklerini sanmıyorum.

Maaş konusunda anlaşma olduktan sonra kurye firması ona, yemek, yol, ssk, motosiklet, yağ, motor bakımı ve masrafları, elbise ve yağmurluk olarak her şeyi veriyor. Kurye elamanı ise sadece aldığı maaşa bakar. Fakat firmalar bu tür çalışanları çok koşturur.




Moto kurye kazançları maaşları, masrafları, zararları nedir?

Moto kurye maaşları konusunda bir kurye ne kadar aylık kazanıyor.? Güzel çalışan tecrübeli bir kurye çok iyi çalışırsa eğer aylık on bin civarında para kazanabilir. Fakat ortalama kurye elemanları 5000 bin civarı kazandığını biliyoruz.

Ama bir firmada kurye olarak çalışırsanız ve cumartesi pazar çalışma yoksa bizce çok iyi olur. Kurye maaşları fiyatı 2021? Bazı yemek ve pizza firmaları ise motorcuları bütün oluşan masrafları firmaya ait olarak askeri ücret olarak onları çalıştırıyor.

35 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page