top of page

Paylaşımlı ekran kartıyla ilgili bilmeniz gereken her şey

Bilgisayar satın alırken en çok sorulan sorulardan biri olan paylaşımlı ekran kartı konusuna değineceğiz. Bu makalemizde “Paylaşımlı ekran kartı nedir?, Paylaşımlı ekran kartı nasıl kullanılır? ve Paylaşımlı ekran kartı iyi midir?” sorularına cevap vereceğiz.

Paylaşımlı ekran kartı nedir?

Bilgisayarlarda grafik işlemlerini gerçekleştiren ekran kartları, paylaşımlı ve paylaşımsız olmak üzere iki kategoriye ayrılıyor. Paylaşımsız ekran kartı olarak bilinen donanım, kendi sistem belleğine sahip.




Bilgisayar satın alırken en çok sorulan sorulardan biri olan paylaşımlı ekran kartı konusuna değineceğiz. Bu makalemizde “Paylaşımlı ekran kartı nedir?, Paylaşımlı ekran kartı nasıl kullanılır? ve Paylaşımlı ekran kartı iyi midir?” sorularına cevap vereceğiz. Paylaşımlı ekran kartı nedir? Bilgisayarlarda grafik işlemlerini gerçekleştiren ekran kartları, paylaşımlı ve paylaşımsız olmak üzere iki kategoriye ayrılıyor. Paylaşımsız ekran kartı olarak bilinen donanım, kendi sistem belleğine sahip. Paylaşımsız ekran kartı ve Paylaşımlı ekran kartı. Paylaşımlı (Onboard) ekran kartları, işlemcide yer alan ve RAM ile beslenen grafik arabirimleridir. Paylaşımsız ekran kartları, her ne kadar paylaşımsız ekran kartlarına oranla düşük performansa sahip olasalar da günümüzde CS:GO, LoL ve Dota 2 benzeri oyunları oynatabilmektedir. Ayrıca güç tüketimi konusunda avantaja sahip olan paylaşımsız ekran kartları, grafik belleği gerektirmeyen işlerde kullanıcıların beklentilerini fazlasıyla karşılamaktadır.

30 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page